Stories

“Ik heb al veel met hulpverlening te maken gehad. Het goeie aan Go4it! is dat je altijd met dezelfde persoon afspreekt en dat je zelf bepaalt waar je aan gaat werken.” (Denise, 21 jaar)

 

Pieter (21 jaar) volgt op het Summa een ICT-opleiding. Hij heeft ADD en dwanggedachten, staat op de wachtlijst bij een GGZ instelling maar zal daar pas over een half jaar aan de beurt zijn. Hij heeft veel meegemaakt thuis en vindt er weinig houvast. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij 10 was. Zijn moeder heeft Borderline (GGZ), vader drinkt en is al 6 jaar buiten beeld. Hij heeft steeds meer moeite om de structuur in zijn dagelijkse leven (school, vrienden) overeind te houden, zijn dwanggedachten maken hem soms bang en hij heeft het gevoel het niet langer alleen aan te kunnen. Bij Go4it! maakt hij kennis met Stef, een man met een warm hart, een oase van rust en stabiliteit. Elke week komen ze bij elkaar. Pieter vertelt, Stef luistert en bevestigt hem in de dingen die hij goed kan en goed doet. Het contact wordt een warme verstandhouding. Pieter krijgt weer vertrouwen in zichzelf, op zijn stage en opleiding doet hij het uitstekend. Hij gaat het gesprek aan met zijn moeder waardoor het thuis een stuk beter wordt. Na 1 jaar als we het traject afronden geeft Pieter een handgeschreven brief aan Stef. “Om je te bedanken voor de wissel die je hebt omgezet in mijn leven.”

 

“Het belangrijkste voor mij aan Go4it! was dat mijn coach er écht was voor mij. Dat ze me steunde en vertrouwen in me had.” (Ayla, 18 jaar)

 

Amy is een teruggetrokken meisje van 16 jaar en zit in het laatste jaar van het VMBO. Beide ouders hebben serieuze psychische problemen. Amy wil daar met niemand over praten. Ze is introvert en heeft steeds meer problemen met school en het aansluiten bij leeftijdgenoten. Haar studiebegeleider verwijst naar Go4it! Zo ontmoet ze Magda, een jonge coach die contact met haar weet te maken. Aan Magda kan ze vertellen wat ze kwijt wil over haar moeilijke thuissituatie. Eindelijk iemand die neutraal is en die geen plan met haar heeft (zegt ze later). Behalve een luisterend oor, is haar coach ook rolmodel als het gaat om het opbouwen van een zelfstandig leven. Amy haalt haar VMBO diploma, heeft een groepje vrienden en begint een MBO opleiding passend bij haar interesse.

 

“Welk cijfer ik geef aan mijn Go4it coach? Gewoon, een 10.” (Jongen van 14)