ERvaringen

Het verhaal van Karin en tom

Eind 2012 gingen ze samen van start. Ruim een jaar later sluiten ze het traject af. Er is in tussentijd veel gebeurd. Destijds wilde Tom graag wat hulp bij het vinden van een geschikte opleiding en/of werk. Hij voelde zich niet zeker en omschreef wat hij nodig had als “een schop onder mijn kont”. Nu blikt hij daarop heel anders terug. “Iedereen dacht dat ik lui was, maar dat was het niet”. In de afgelopen periode heeft hij -met de hulp van Karin- ontdekt dat hij Asperger heeft. Wat dit voor hem betekent? “dat ik nu weet dat ik een duidelijke structuur nodig heb, anders verdwaal ik in zaken. Dat het voor mij heel belangrijk is dat mensen positief zijn, want dan voel ik dat ik het kan. En dat er niet teveel druk wordt uitgeoefend, want dat werkt averechts”. Wat de coaching nog meer heeft opgeleverd? ‘Destijds zat ik in een uitzichtloos grijs gebied. Door de coaching zijn er op meerdere fronten mogelijkheden gekomen. Ik heb inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, in wat ik kan. Door regelmatig af te spreken en te vertellen wat er in die week of twee weken gebeurd was ontdekte ik dat ik wel degelijk iets deed, dat er beweging was. Het prettigst vond ik dat ik met Karin situaties kon bespreken die ik moeilijk vond. En ook dat er geen druk lag op de opdrachten die ze me gaf”.

Werk heeft Tom nog niet gevonden maar hij heeft wel een basis gecreëerd waarmee hij verder kan. Inmiddels heeft hij een uitkering en wordt hij door een extern bureau geholpen bij het vinden van een baan die bij hem past.

Het verhaal van Esther en Boy

Boy kwam bij Go4it! omdat hij graag wat actiever wilde worden. Minder achter de computer en meer structuur in zijn dagelijkse leven. Hij wist niet goed hoe hij zijn vrije tijd kon invullen en vond zelf dat hij te weinig in actie kwam. Ook wilde hij graag meer sociale contacten, meer vrienden om af te spreken. Boy vindt het af en toe lastig om de dingen te benoemen en daar helpt Esther hem mee. Door de gesprekken met Esther wordt dit makkelijker. Ze doen gewoon wat leuks en bespreken de te nemen stappen. Soms komt Boy zelf met vragen en anders legt Esther hem een aantal zaken voor. Vaak gaan ze samen iets drinken of gewoon een ijsje halen. Ze hebben ook al eens samen gekookt, iets wat Boy met veel plezier doet.

Vanaf mei zien Esther en Boy elkaar wekelijks. Soms eens per 2 weken. Dat spreken ze in goed overleg met elkaar af. In principe voor een jaar lang maar als Boy eerder denkt dat het voldoende is, stoppen ze gewoon eerder. Boy en Esther zijn het erover eens dat het prima gaat en dat er zijn al flinke stappen zijn gemaakt.

 

Het verhaal van Eric en Martin

Eric en Martin hebben een leuke klik. Eigenlijk was dit al tijdens de eerste kennismaking in oktober 2011 bij de McDonalds op de Demer waar Martin werkt. Martin had een helpende hand nodig op 4 verschillende gebieden, werk, school, woonruimte en zijn sociale leven. Hier hebben ze het dan ook over tijdens hun wekelijkse afspraken. Inmiddels heeft Martin zijn studie-keuze bepaald, het wordt ROC Sociaal Cultureel Werk. Het gaat goed met Martin en is blij dat hij met Go4it! en daardoor met Eric in contact is gekomen. De complimenten voor Martin want tijdens de nieuwjaarsborrel op 24 januari heeft hij een woordje gesproken over zijn ervaringen met Eric en Go4it! tegenover zo’n 45 personen.
Chapeau!

Het verhaal van Sandra en Evi

 Evi (13) ziet de activiteitendag van Go4it als het hoogtepunt van haar coachingstraject.

Sinds 7 maanden heeft zij contact met haar coach, Sandra. Ze zien elkaar elke week. Daarvoor zat ze in haar vrije tijd altijd op Hyves of keek ze tv. Haar belangrijkste coachvraag was dan ook om dit patroon te door-
breken en andere vormen van vrijetijdsbesteding te vinden. Nu helpt Evi regelmatig als vrijwilliger bij een kinderclub. Zonder haar coach was ze nooit op dit idee gekomen, vertelt ze. De activiteitendag kwam op een goed moment. Sandra had Evi de vraag gesteld wat ze nog graag wilde gaan doen in de tweede helft van het traject. Het moment was gekomen om een lastige periode af te sluiten en om nieuwe leuke herinneringen te maken. De activiteitendag in Klimrijk paste precies in dat plaatje…

Vol enthousiasme ging Evi door de verschillende klimparcours. Tot twee keer toe kwam ze voor een flinke uitdaging, maar met haar enorme doorzettingsvermogen en een beetje aanmoediging van haar coach lukte het toch. Ze gingen zo op in het klimmen dat ze te laat waren voor de workshop vuurspuwen. Maar gelukkig was Bart, de instructeur, zo sportief om voor hen nog een prive sessie te regelen, inclusief een ‘duo-spuw’. Ook dat was een geweldige ervaring voor beiden. De heerlijke
barbecue en gezellige sfeer maakten de dag compleet.
Op naar meer mooie herinneringen!!!